HEKTAŞ BORDO® FLOWABLE
Aktif Madde : 124 g/l Metalik bakıra eşdeğer bordo bulamacı
Formulasyon : Süspansiyon konsantre (SC)
Ambalaj : 1 L, 5 L, 10 L
Bitki Koruma Ürününün Kullanma Şekli
Bağ mildiyösü:
1. uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır.
2. ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.
Elma karalekesi:
1.uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde ise 3-5 gün önce)
2.uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)
3.uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce,
4.ve diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 10 gün arayla uygulanmalıdır.
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil) (Kayısı):
1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde),
Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3.ilaçlama yapılmalıdır.
Zeytinlerde Halkalı Leke:
Ege Bölgesinde :
1. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce
2. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce
Marmara Bölgesinde :
1. Uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce
2. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra , çiçekler açmadan önce
Akdeniz Bölgesinde :
1. Uygulama: Hasattan sonra
2. Uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce
3. Uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılmalıdır.
Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı: Tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde bir uygulama yapılır. Tomurcuklara iyice bitki koruma ürünü uygulanmasına özen gösterilir.
Domates Mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzeyinde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır. Hastalığın şiddeti ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulamaya 7-10 gün ara ile devam edilir.
Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması:
Meyve enfeksiyonlarına karşı 1. uygulama sonbaharda yağışlar başlamadan önce veya ilk yağmurlardan hemen sonra yapılmalıdır. Havalar yağışlı giderse, 1. uygulamadan 15 gün sonra 2. uygulama yapılmalıdır.
Gövde enfeksiyonlarına karşı enfekteli ağaçlardaki yaralar ekim, ocak ve mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenmelidir. Yara yerlerine %3’lük potasyum permanganat dezenfektan olarak sürülmelidir.
Karışabilirlik Durumu: Hektaş Bordo® Flowable diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılmadan tek başına kullanılmalıdır.
Detaylı Tablo Bilgisi
Bitki Adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu | Son uygulama ile hasat arasındaki süre |
---|---|---|---|
Bağ* | Mildiyö (Plasmopara viticola) | 1.uygulama 400 ml/100 L su 2.uygulama 500 ml/100 L su 3.uygulama 600 ml/100 L su | 21 gün |
Elma | Karaleke (Venturia inaequalis) | 1000 ml/100 L su | 14 gün |
Kayısı | Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Wilsonomyces carcophilus) | 1.uygulama 1000 ml/100 L su (Dormant dönem) 2.uygulama 600 ml/100 L su (İlkbahar uygulaması) 3.uygulama 600 ml/100 L su (İlkbahar uygulaması) | 14 gün |
Zeytin | Halkalı Leke (Spilocaea oleaginea) | 1000 ml/100 L su | – |
Şeftali | Yaprak Kıvırcıklığı (Taphrina deformans) | 1000 ml/100 L su | 14 gün |
Domates | Mildiyö (Phytophthora infestans) | 600 ml/da | 14 gün |
Portakal | Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması (Phytophthora citrophthora) | 500 ml/100 L su | 14 gün |
*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılmaz.
Bu ürünle ilgili sorunuz mu var?
Aşağıdaki formu doldurarak bize sorunuzu iletin, uzmanlarımız en kısa sürede dönüş sağlasın.